Bosszú Bin Ladenért, órákig harcoltak egy pakisztáni támaszponton

Pakisztán, támadás ért egy pakisztáni légi támaszpontot, Karacsi, tálib támadás
Vágólapra másolva!
Oszama bin Laden megölése miatt bosszúból támadtak meg tálib lázadók egy pakisztáni légi támaszpontot, a harc egész éjjel tartott, és csak délelőtt ért véget, legalább tizenketten meghaltak.
Vágólapra másolva!

Legalább 12 katona meghalt azon a pakisztáni Karacsiban lévő katonai támaszponton, ahova tálib lázadók 15-20 fős csoportja tört be fegyverekkel vasárnap éjjel. A tálibok, akik túszaikkal egy hangárba vették be magukat több mint tíz órán keresztül sakkban tartották a bázist. A katonaság jelenleg a terület megtisztításán fáradozik - közölték a hatóságok. A tűzpárbajban leaglább tizenketten meghaltak, egyelőre nem tudni, mi történt a támadókkal - írja a BBC.

A támadás elkövetőjeként még korábban a tálib lázadók jelentkeztek, és közölték, hogy Oszama bin Laden al-Kaida-vezető megölése miatti bosszúból támadták meg a támaszpontot.

Tizenöt-húsz, lőfegyverrel, rakétagránáttal és kézigránáttal felszerelt, testére pokolgépet erősítő ember rohamozta meg az erősen védett létesítményt. Megszállták több hangár emeleti részeit, és onnét lőttek a katonákra. Felrobbantottak két repülőgépet, és több másikat, valamint helikoptereket is megrongáltak. Az akció során az éjszaka volt egy időszak, amikor patthelyzet alakult ki, majd hajnalban újrakezdődtek a robbanások és lövések.

Az este körülbelül egy tucatnyi mentőautó érkezett a támaszponthoz, a pakisztáni hadsereg pedig erősítést - katonai és rendőri kommandókat - küldött a támaszpont személyzetének.

Forrás: AFP/Rizwan Tabassum

Közben egyes hírek szerint megölték Pakisztánban az afganisztáni tálibok vezérét, Omar mollát - közölte egy magántévé hétfőn, afgán hírszerzési forrásokra hivatkozva. Egyelőre nem tudni, hogy a két akciónak van-e köze egymáshoz.