Atlantico.fr: Kimutatták a szexuális zaklatással vádolt Strauss-Kahn spermáját a szobalány ruháján

Vágólapra másolva!
Napvilágot látott az az e-mail, amelyet a Nemzetközi Valutalap korábbi vezetője, a szexuális zaklatás miatt vád alá helyzett Dominique Strauss-Kahn írt volt kollégáinak. A közgazdász-politikus a levélben rémálomnak nevezte az ellene folyó bírósági eljárást. Közben az egyik francia hírportál arról ír: azonosították Strauss-Kahn spermáját az őt szexuális zaklatással vádoló szobalány ruháján.
Vágólapra másolva!

A DNS-vizsgálatok állítólag igazolták, hogy Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap lemondott vezetőjének a spermáját találták meg annak a szobalánynak a ruháján, akit a vád szerint a francia politikus szexuálisan zaklatott. A New York-i rendőrség vasárnap juttatta el a DNS-tesztek eredményét a francia hatóságoknak. Az atlantico.fr francia hírportál szerint valamikor hétfőn ismertetik hivatalosan az újabb terhelő bizonyítékot. Ez felboríthatja Strauss-Kahn ügyvédjeinek a vád állítólagos gyenge pontjaira építő stratégiáját is.

A CNN amerikai csatorna online oldala közben arról ír, hogy Strauss-Kahn a lemondása után e-mailben adott hangot mélységes szomorúságának amiatt, hogy ilyen körülmények között kellett távoznia posztjáról. "A lehető leghatározottabban tagadom azokat a vádakat, amelyekkel szembe kell néznem" - írta az IMF korábbi vezetője volt alkalmazottainak címzett levelében. Az e-mailt a szervezet átmeneti vezetője, John Lipsky továbbította Strauss-Kahn volt alkalmazottainak még vasárnap este. Strauss-Kahn azt írta, biztos benne, hogy fel fogják menteni a vádak alól, azt azonban nem tudná elviselni, hogy a Valutaalapnak és "nektek, kedves kollégáim, akármilyen módon is részt kelljen vennetek ebben a rémálomban. Szóval, mennem kell."

Az IMF első embere másfél hete a New York-i Times Square-en található Sofitel hotelben állítólag megpróbált megerőszakolni egy 32 éves szobalányt. A nő az incidens után kimenekült a szállodai szobából. A 62 éves közgazdászprofesszort a rendőrség az Air France repülőgépéről szállította le. Az ügyészség a múlt héten szexuális zaklatás miatt vádat emelt a politikus ellen, akit szombat délelőtt egymillió dollár óvadék ellenében kiengedtek a börtönből, így házi őrizetben várhatja az eljárás folytatását.