Kutyaeledellel etették a katonákat egy vlagyivosztoki támaszponton

Vágólapra másolva!
Videóüzenetben számolt be egy orosz őrnagy arról, hogy kutyaeledelt adtak enni a katonáknak egy vlagyivosztoki bázison. A gyanú szerint az ellátásért felelős belügyminisztériumi hivatalnokok kutyakonzervekre cserélték a katonák ellátmányát. Az ügyben belső vizsgálat indult, de az őrnagyot, aki ezt nyilvánosságra hozta felmentették pozíciójából - írja a Ria Novosti hírügynökség.  
Vágólapra másolva!

Közel hétmillió forintnyi kárt okoztak azok az orosz belügyminisztériumi hivatalnokok, akik kutyaeledelre cserélték egy vlagyivosztoki támaszpont katonáinak ellátmányát. A cimkék szerint a kiszállított konzervekben jó minőségű marhahúst kellett volna találni, helyette azonban kutyatáp volt. A korrupciógyanús ügyre Igor Matveyev őrnagy hívta fel a figyelmet egy internetre feltöltött videóüzenetben. Amivel egy belső ellenőrzést el is indított, viszont sajáét karrierjének is véget vetett: őt nyomban leszerelték.

Nem ez az egyetlen korrupciógyanús eset, amit a vlagyivosztoki katonai bázison felfedeztek. A belső ellenőrzést végző ügyészek illegális munkásokra is bukkantak, akik a helyőrség területén laktak és dolgoztak. A munkások építési- és földmunkákat végeztek a támaszponton.