Újra megnyitják az észak-német reptereket

Izland, vulkán, Grimsvötn tűzhányó, légtérzárlat, törölt járatok a hamburgi reptéren
Vágólapra másolva!
Szerda délelőtt lezárták a magyarországi utasforgalmat is érintő berlini repülőtereket, de ezek várhatóan délután újra megnyílnak. A levegőben lévő vulkáni hamu csökkenése miatt Bréma repülőtérét már megnyitották, és déltől Hamburg is fogad és indít újra járatokat. A Malév közölte, járattörlés esetén a gondoskodnak arról, hogy utasaik eljussanak célállomásaikra.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel bezártak az észak-német repülőterek az izlandi Grimsvötn tűzhányó hamufelhője miatt. A légtérzárlatot Brémában már feloldották, a hamburgi légikikötő pedig délben nyílik meg újra. Berlin két epülőterén, a Tegelen és a Schönfelden viszont leállították a forgalmat és ez a magyarországi utasforgalmat is érintheti. Utóbbi két légikikötő várhatóan 14 órakor nyílik meg újra - áll a német légiforgalmi hatóság közleményében.

Forrás: AFP/Christian Charisius
Kattintson további képekért a légtérzárról!

A frankfurti, valamint a müncheni repülőtereket a lezárások egyelőre nem érintik, az illetékes hatóságok viszont felhívták a figyelmet arra, hogy a helyzet óráról órára változhat. A Német Meteorológiai Szolgálat (DWD) korábban bejelentette, hogy a vulkáni hamu magas koncentrációja miatt légtérzárlatra lehet szükség Schleswig-Holstein, Hamburg, Mecklenburg-Előpomeránia, Alsó-Szászország, Brandenburgban és Szász-Anhalt tartományok felett.

Budapestről a szerda reggeli berlini járat felszállt, a hamburgit viszont törölték - áll a Budapest Airport honlapján. Járattörlés esetén a Malév eljuttatja utasait a célállomásokra - közölte Róna Márta, a légitársaság kommunikációs igazgatója.

A Malév szerda reggel a göteborgi, a koppenhágai és a hamburgi menetrendszerinti járatait törölte a hamufelhő miatt. A göteborgi járat azért nem indult el, mert az ottani repülőtér nem fogad, míg a koppenhágai és a hamburgi járatok esetében a kapitány döntött úgy, hogy nem biztonságos a repülés.