A tüntetők közé lőttek a kormányerők Jemenben, húszan meghaltak

Vágólapra másolva!
Vízágyúkkal, könnygázzal és hanggránátokkal oszlatták a kormányellenes tüntetőket hétfőn a jemeni kormányerők a déli Taizz városában. Helyszíni beszámolók szerint az összecsapásban húszan meghaltak.
Vágólapra másolva!

Több száz, az államfőhöz hű katona támadt ellenzéki tüntetőkre Jemenben, a déli Taizz városában, legkevesebb húsz ember meghalt. Zindzsibár környékén a hadsereg a levegőből támadta az al-Kaida és a szélsőséges fegyveresek állásait. A BBC brit közszolgálati médium szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy a katonák válogatás nélkül lőttek a tömegbe. A biztonsági erők vízágyúkkal, könnygázzal és hanggránátokkal próbálták megtisztítani a teret, miközben emberek ezrei igyekeztek biztonságos helyre menekülni.

A Köztársasági Gárda, amelynek élén az államfő fia áll, hajnalban hatolt be a területre harckocsikkal és földgyalukkal. A katonák a tiltakozók több sátrát felgyújtották. A BBC-nek az egyik orvos azt nyilatkozta, hogy a kormányerők a tüntetés minden nyomát eltörölték a Szabadság térről.

Taizz a kormányellenes megmozdulások egyik melegágya azóta, hogy - a tunéziai és egyiptomi forrongások mintájára - ez év februárjában megkezdődtek az Ali Abdallah Száleh elnök lemondását követelő megmozdulások. Az elnök azonban továbbra sem akar távozni posztjáról.