Mádl halála és egy könyvmoly viszi a magyarok hírét

Mádl Ferenc
Vágólapra másolva!
Mádl Ferenc korábbi államfő halála, egy magyar-ír kislány elhelyezési pere és egy magyar miniatűrkönyv-gyűjtő rekorder miatt került be Magyarország a világsajtóba.
Vágólapra másolva!

Számos külföldi hírügynökség és lap hírt adott Mádl Ferenc volt köztársasági elnök haláláról. Az államfő halálhírét a hivatalos kínai hírügynökségtől, az Új Kínától (Xinhua) kezdve az amerikai Washington Postig sokan lehozták.

Az Irish Times hosszú cikkben foglalkozik egy ír apa esetével, akinek magyar felesége válásukkor magával vitte gyereküket. Hiába nyerte meg az elhelyezési pert az apa, hiába adtak neki igazat a magyar hatóságok is, hiába adtak ki körözést emberrablás miatt az anya ellen, és hiába tartóztatták le egyszer a nőt (de hamar szabadlábra is helyezték), a gyerek továbbra sem került vissza apjához.

Az apa az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, és azzal vádolja a magyar hatóságokat, hogy semmibe veszik a hágai egyezményt.

A brit Daily Mail a magyar Tari Józsefről közölt rövid portrét. A férfit úgy mutatják be, mint a világ leggazdagabb miniatűrkönyv-gyűjteményével rendelkező könyvmolyát, akinek több mint 4500 alig pármilliméteres könyve van.