A német hatóságok a hasmenéses járvány terjedésével számolnak

Vágólapra másolva!
A kedd reggeli adatok szerint tizenötre növekedett a németországi hasmenéses járvány áldozatainak a száma.  Egyes német kórházban úgynevezett antitest-terápiával próbálkoznak, amely a várakozások szerint lehetővé teszi a legsúlyosabb szövődmények kezelését.
Vágólapra másolva!

A hasmenéses járvány terjedésével számolnak a német hatóságok; kedd reggeli adatok szerint az EHEC-bélbaktérium okozta fertőzés eddig 15 halálos áldozatot követelt, és immár megközelíti az 1500-at a megbetegedettek, illetve a gyanús esetek száma.

A német Robert Koch országos járványügyi intézet igazgatója egy interjúban azt mondta, hogy további megbetegedésekkel, illetve áldozatokkal kell számolni.

A keddi német újságok megerősítették a hírt, hogy a Münsteri Egyetem tudósai gyorstesztet fejlesztettek ki a fertőzés kimutatására. Másrészt pedig ismertté vált az is, egyre több észak-németországi kórházban próbálkoznak egy úgynevezett antitest-terápiával, amely várakozások szerint lehetővé teszi a legsúlyosabb szövődmények kezelését.

Az ÁNTSZ hétfőn közölte, hogy nyolc olyan magyarországi betegről tud, akinél felvetődött a gyanú, hogy elkapta a Németországban terjedő hasmenéses betegséget. Öt mintánál az eredmény negatív volt, három esetben még folynak a vizsgálatok. A németországi járványról szóló korábbi cikkeinket itt találja.