Átálló fegyveresekkel csapott össze a jemeni hadsereg

Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a zavar a jemeni kormányerőknél a Guardian szerint. Szerdán a hadsereg átálló fegyveresekre nyitott tüzet, legalább 41-en meghaltak.
Vágólapra másolva!

Legalább 41 ember meghalt szerdán jemeni fővárosban, Szanaában a kormányhadsereg és a kormányellenes tüntetők összecsapásaiban - olvasható a Guardian brit újság honlapján. A tüntetők hónapok óta követelik Ali Abdullah Szaleh elnök lemondását, de Szaleh szóbeli ígérete ellenére nem írta alá a lemondásáról szóló megállapodást.

Forrás: AFP/Ahmad Gharabli
Jemenben februárban tüntetnek Szaleh távozásáért

A Guardian szerint a kormányhadsereg soraiban egyre nagyobb a rendetlenség. A lap azt írja, hogy az elnöki gárda kormányépületek őrzőire is tüzet nyitott. A tüntetőkhöz átállt katonai hivatalnokok szerint ez azért történt, mert az őrök parancsnoka át akart állni a tüntetőkhöz. Az összecsapás miatt mindkét oldalon voltak halálos áldozatok.

Ha szeretne többet tudni az arab forrongások által érintett országokról, klikkeljen a térképre! Az egyes országokra kattintva megtudhatja, hogy mit érdemes tudni róluk dióhéjban, mi történt ott eddig és az miért fontos, mitől lehet érdekes a továbbiakban.

http://www.origo.hu/s/teszt/tibikem/middle_east.html