Volt francia miniszter állítólagos orgiáját vizsgálja az ügyészség

Vágólapra másolva!
Egy volt francia miniszter szerint egy másik volt miniszter fiatal fiúkkal vett részt egy orgiában Marokkóban. A volt miniszter nem nevezte meg politikustársát, de az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

Egy korábbi francia miniszter fiatal fiúkkal vett részt egy orgiában a marokkói Marrakesben - jelentette ki egy televíziós műsorban Luc Ferry volt oktatási miniszter a Guardian brit újság honlapja szerint. Ferry azt állította, hogy több kormánytagtól, köztük egy korábbi miniszterelnöktől is hallott az orgiáról. Ferry sem forrásait, sem a minisztert nem nevezte meg, mert attól tart, hogy rágalmazási pereket indítanának ellene.

A kijelentés nagy vihart kavart Franciaországban a Guardian szerint, különösen Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató botránya miatt (a gyanú szerint szexuálisan molesztált egy szobalányt). Ferryt több francia politikus is bírálta kijelentése miatt, Rachida Dati volt igazságügyi miniszter például azt rótta fel a politikusnak, hogy konkrét nevek elhangzása nélkül vádolt meg másokat.

A Huffington Post szerint a francia ügyészség vizsgálatot indított Ferry kijelentése miatt.