Kadhafi főhadiszállásánál összpontosulnak a NATO légicsapásai

Füst száll fel az égre egy NATO légi csapást követően a líbiai fővárosban, Tripoliban.
Vágólapra másolva!
Két hullámban bombázták kedden a líbaia fővárost, Tripolit a NATO vadászgépei. Legalább tíz erős robbanást lehetett hallani a líbiai fővárosban, és fekete füst szállt fel Moammer Kadhafi főhadiszállásának környékéről - írja a CNN amerikai csatorna online oldala. Közben megérkezett Bengáziba Oroszország különmegbízottja, aki a líbiai rezsim és a felkelők közötti párbeszéd előmozdításában segít majd.
Vágólapra másolva!

Hatalmas robbanások rázták meg Tripoli belvárosát kedden, majd füst gomolygott Moammer Kadhafi főhadiszállásának közeléből - közölte a Reuters. Szemtanúk szerint a NATO alacsonyan repülő vadászgépei két hullámban bombázták a líbiai fővárost. A CNN azt jelentette, hogy legalább tíz erős robbanást lehetett hallani a légitámadás alatt.

A líbiai kormány egyik tisztviselője hangfelvételen tájékoztatta a légicsapásokról a külföldi újságírókat. A hivatalnok közölte, olyan létesítmények ellen irányult a támadás, amelyeket az arab ország elit katonai egysége, a forradalmi gárda használ. Az információs miniszter közben megtiltotta az újságírók belépését a lebombázott területekre.

Kedden megérkezett az első orosz tisztségviselő Bengáziba, aki a felkelőkkel folytat tárgyalásokat. Mihail Margelov a napokban Tripoliba is elutazik, hogy közvetítsen a líbiai kormány és a felkelők között. A nyugati hatalmakhoz hasonlóan Dmitrij Medvegyev orosz elnök is távozásra szólította fel Moammer Kadhafit. Ugyanakkor Moszkva bírálja a Líbia elleni légi hadműveletet irányító NATO-t is, mert Oroszország szerint az akciók túllépnek az ENSZ adta mandátumon.

Az Európai Unió kedden úgy döntött, újabb hat, Moammer Kadhafi irányítása alatt álló kikötőhatóság bankszámláját fagyasztja be. Az érintett kikötőket szerdán nevezik meg.

Forrás: AFP
Kadhafi egyik lebombázott háza. További képekért kattintson!