Lóra cserélte sportautóját egy kínai üzletember

Vágólapra másolva!
Elege lett egy kínai üzletembernek a közlekedési dugókból, ezért lóval jár dolgozni. Szerinte a lótartás nem a gazdagok kiváltsága, mert 600 ezer forintnyi pénzből már megvásárolható az állat, aminek fenntartási költsége nem éri el a havi 15 ezer forintnyi összeget sem.
Vágólapra másolva!

He Yanning sikeres kínai vállalkozó, akinek számos luxusautó áll a garázsában, ám a négy kereket mégis inkább négy lábra cserélte, mert megunta, hogy lassan halad, ha gépkocsival közlekedik.

A lovaglásnak rengeteg előnye van, például formában tartja az embert és jóval kisebb a szén-dioxid-kibocsátása is, mint egy sportautónak - tréfálkozott a sikeres vállalkozó, aki közölte, többé nem bírságolhatják meg gyorshajtás miatt sem, mégis fele annyi idő alatt ér be a munkahelyére, mint korábban.

"Mekkora ötlet! Olaj helyett csak füvet eszik, az egyetlen gond az lehet, hogy mindenhova odapiszkít" - írta egy helyi lakos egy internetes fórumon. A városlakók többsége pozitívan reagált az üzletember kezdeményezésére, mindössze néhányan tartanak attól, hogy problémát okozhatnak a megbokrosodott lovak, ha általánossá válik ez a ma még egyedi jelenség - közölte a Telegraph.