Autópályán ütötték el a Connecticutban kószáló pumát

Vágólapra másolva!
Pumát gázoltak egy amerikai autópályán szombat hajnalban - írja a CNN. Az amerikai hatóságok szerint a nagy testű ragadozó azonos lehet azzal az állattal, amelyet egy közeli városban többször is észleltek az elmúlt hónapban.
Vágólapra másolva!

Egy megtermett pumával ütközött egy autós helyi idő szerint szombat hajnalban egy amerikai autópályán - írja a CNN. A több mint 63 kilós nagymacskát a Connecticut állambeli Milford közelében ütötték el. A puma az ütközésben életét vesztette, a sofőr azonban nem sérült meg.

Connecticut környezetvédelmi hatósága szerint a hatalmas ragadozó vélhetően ugyanaz az állat, amelyet az elmúlt hónapban többször láttak Greenwich településen is. Az állatot legutóbb egy iskola udvarában észlelték, de senkit nem támadott meg.

Az elütött állat tetemét a környezetvédelmi hatóságok elszállították, hogy mancslenyomatot vegyenek róla, és további vizsgálatoknak vessék alá. A pumák nem őshonosak az USA keleti felében, de a CNN által idézett hatóság szerint akár napi 65 kilométert is képesek megtenni. Ennek alapján könnyen lehet, hogy a Greenwichben kószáló állat veszett oda a connecticuti autópályán.