A derekáig ér a kólásüveg a világ legapróbb emberének

Junrey Balawing, a világ legkisebb embere
Vágólapra másolva!
Mindössze 60 centiméteres az a Fülöp-szigeteki fiú, akit a hét végén hivatalosan is a világ legkisebb emberének nyilvánítottak, miután betöltötte 18. életévét. Az állni és járni is alig tudó Junrey Balawing a derekáig érő kólásüvegekkel pózolt az újságíróknak, amikor születésnapi buliján egy torta mellett Guinness-rekordjáról is oklevelet vehetett át.
Vágólapra másolva!

Egy szegény Fülöp-szigeteki kovács fiát nyilvánították a világ legalacsonyabb emberévé, miután a hétvégén betöltötte 18. születésnapját - írja a Washington Post. A mindössze 60 centiméteres Junrey Balawing születésnapi partiján vehette át a Guinness-rekordokat hitelesítő szervezettől az erről szóló elismerést.

A külsőre bölcsődésnek látszó fiú kétévesen állt meg a növekedésben, és apja szerint nincs rá magyarázat, miért maradt ilyen kicsi. A gyerek, akinek két testvére átlagos testmagassággal rendelkezik, deformálódott térde miatt alig tud járni és állni: születésnapján egy fotó erejéig kólásüvegekkel támasztotta meg magát, amelyek a derekáig értek.

Az átadási ceremóniára a dél-Fülöp-szigeteki Sindangan településen mintegy 100 fős tömeg gyűlt össze. Az ünnepségre a fiú egy tortát, léggömböket és ajándékokat is kapott - még politikusok is küldtek pénzt az ország új hírességének. "Köszönöm" - mondta a fiú a helyi újságíróknak apja tolmácsolásában, majd a gyertyák elfújása után már csak annyit mondott: "Fáradt vagyok".

A fiú, aki 18 éves kora ellenére kisgyerekként viselkedik, alig beszélt, helyette szülei nyilatkoztak az újságíróknak. Balawing anyja az ünnepségen el is pityeredett, és azt mondta, nagyon örül fia hírnevének.

A Fülöp-szigeteki fiú egy nepálitól, Khagendra Thapa Magartól vette el a világ legkisebb emberének járó címet. Az előző rekordert tavaly októberben nyilvánították a legkisebbnek, pedig 7 centivel magasabb volt Balawingnál. Bár a Guinness-rekorddal pénzjutalom nem jár, a címet odaítélő szervezet azt reméli, hogy a hírnévvel adományokat is kap a fiú, és abból futja majd a sokat betegeskedő gyerek gyógykezelésére.