Fül nélkül született nyúl ijesztett rá a japánokra

Vágólapra másolva!
Szakértők igyekeznek megnyugtatni a japánokat, akik szerint a fukusimai sugárzás hatása, hogy a térségben fületlen nyúl született.
Vágólapra másolva!

Újabb aggodalomhullámot indított el Japánban az, hogy a fukusimai atomerőmű sérült reaktora körül kialakított biztonsági zónán kívül fületlen nyúl született. "Több mint tíz éve tenyésztek nyulakat, de ez az első eset, hogy ilyen történik" - mondta a tulajdonos a Flash hetimagazinnak, mintegy megerősítve azok félelmét, akik úgy vélik, a furcsa, fületlen állat az erőműből kiszivárgott sugárzó anyag hatására született így. Akkor is ettől tartanak, ha a nyúl amúgy teljesen egészségesnek tűnik, a YouTube videómegosztóra fel is töltöttek egy videót, amelyen épp zöldséget eszik - írja a brit Telegraph online kiadása.

Számos szakértő is elveti a sugárzás és a nyúl fogyatékossága közötti összefüggést. Szerintük az állatvilágban nem ritka, hogy valaki deformált alkattal születik, és az sem, hogy a nőstény nyulak a túlságosan lelkes ápolás közben lerágják saját kicsinyük fülét.