A terrorizmus helyeslését is büntetnék Ausztriában

Vágólapra másolva!
A terrorizmusellenes törvény szigorítását javasolta pénteken az osztrák belügyminiszter, mert szerdán őrizetbe vettek négy férfit, aki állítólag egy külföldi terroristakiképző-táborba készült. A letartóztatott férfiak közül hármat már elengedtek a hatóságok, a negyediket viszont azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állt a pakisztáni al-Kaidával.
Vágólapra másolva!

Az osztrák belügyminiszter javasolta pénteken, hogy a terrorcselekményre való felhívás és a terrorizmus helyeslése is büntethető cselekmény legyen, akárcsak Németországban.

A kezdeményezés előzménye az volt, hogy szerdán négy férfit fogott el a rendőrség a bécsi repülőtéren. Éppen egy Pakisztánba tartó gépre akartak felszállni, hogy eljussanak egy illegális terroristakiképző-táborba.

A letartóztatottak közül hármat már elengedtek a hatóságok, de a negyedik továbbra is őrizetben van. Utóbbi egy 25 éves osztrák állampolgár, aki áttért a muzulmán hitre, és azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állt az al-Kaida pakisztáni szárnyával, kiképzőtáborokba toborzott résztvevőket, és anyagilag támogatott német radikális iszlamista csoportokat.

Ausztriában maximálisan öt év börtönnel büntethető az, aki terroristakiképzést kap külföldön.