Volt modellt szerződtettek Putyin hivatalos fotósának

Vágólapra másolva!
Kizárólag szakmai alapon döntött Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök sajtóstábja a kormányfő új fotósának kiválasztásakor - közölte a csapat vezetője. A korábban szépségversenyen is indult exmodell munkásságáról nem sokat tudni, az interneten megtalálható portfóliójában mindössze néhány kép van - macskákról és Izraelről.
Vágólapra másolva!

Korábban a Miss Moszkva szépségversenyen is indult 25 éves exmodell, Jana Lapikova lett az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin új hivatalos fotósa. Azt egyelőre nem tudni, mennyi tapasztalata van - írja a brit Telegraph online kiadása. Egy neve alatt futó internetes portfólió ugyanis alig néhány képet tartalmaz a munkásságáról: macskákról, egy börtön belsejéről és izraeli tájakról. "Szerintem ezzel semmi gond nincs, nincs mit szégyellni. Gratulálnunk kell a miniszterelnök sajtóosztályának, hogy megszerezték az új fotóst. Nem mindenkinek jut ilyen karrier" - kommentálta a döntést egy fotós-blogger.

A miniszterelnök sajtóosztálya régóta keres új fotóst, mert a többiek túl elfoglaltak hozzá, hogy részt vegyenek azokon az eseményeken, amelyeken Putyin helyettesei jelennek meg - mondta a kormányfő sajtótitkára, aki szerint a kiválasztás kizárólag szakmai alapon történt. "Nem nemi alapon választjuk ki a fotósokat. Jana Lapikova nagyon jó szakember, a modellmúltja egyáltalán nem tölt el minket aggodalommal, nem bűncselekményt követett el" - mondta az Interfax hírügynökségnek a stáb vezetője. Lapikova két másik profi fotóssal fog együtt dolgozni.