Pornófilmek bevételéből támogatják a szlovák erdők védelmét

Vágólapra másolva!
Egy norvégiai csoport pornófilmek eladásából támogatja az egyik szlovák környezetvédelmi szervezetet. A Fuck for Forest elnevezésű szervezet eddig már 8700 eurót adott a szlovák erdők védelmével foglalkozó környezetvédelmi aktivistáknak.
Vágólapra másolva!

Pornófilmek eladásából nyert bevételből támogatja a szlovákiai VLK környezetvédelmi szervezetet a norvégiai Fuck for Forest - írja internetes oldalán az Új Szó című szlovákiai napilap. A Topky.sk hírportál értesülését Juraj Lukác, a VLK egyik aktivistája is megerősítette.

A Fuck for Forest eddig 8700 euró támogatást nyújtott az elsősorban az erdők védelmével foglalkozó VLK-nak. Lukác elismerte, hogy a szervezetben nagy vita folyt az ügyben, végül azonban pragmatikusan közelítettek a felajánláshoz, és elfogadták a pénzadományt, amelyet a cergovi erdő megmentésére fordítanak - írja a lap. Ott magánkézben lévő rezervátum működik, és fokozatosan felvásárolják a környékbeli telkeket.

A Fuck for Forest erotikus nonprofit környezetvédelmi szervezetként határozza meg önmagát. Hét évvel ezelőtt három aktivistája egy norvégiai zenei fesztivál színpadán közösült, 2009-ben pedig egy protestáns templomban imitáltak szexet.