Hatvanan haltak meg egy kórház elleni bombamerényletben Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Hatvan ember veszítette életét egy afganisztáni kórházban szombaton, amikor egy férfi autóval behajtott az intézmény területére, és felrobbantotta magát - írja a BBC. A támadásban legalább százhúszan sebesültek meg a kabuli egészségügyi minisztérium szerint.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylő autóval hajtott be egy Kabultól délre található kórházba, ahol felrobbantotta magát, a BBC információi szerint hatvanan haltak meg a támadásban. Az áldozatok között voltak betegek, látogatók és egészségügyi dolgozók is.

Az egészségügyi minisztérium úgy tudja, hogy legalább százhúszan sérültek meg a robbantásban, afgán hivatalnokok a NATO segítségét kérték az intézmény kiürítésében. A tálibok nem vállalták a felelősséget a merényletért.

Afganisztánban a tálibok gyakran hajtanak végre öngyilkos merényleteket. Fő célpontjaik között az afgán kormányhadsereg, az országban állomásozó nemzetközi haderő katonái és közigazgatási intézmények vannak. Most azonban a merénylet után azonnal közölték, hogy semmi közük a történtekhez.

Előző nap, péntek este kerékpárra rögzített pokolgép robbant egy észak-afganisztáni bazár területén, legkevesebb tíz ember életét kioltva - közölték az afgán hatóságok A belügyminisztérium szerint a merényletet Kunduz tartományban lévő Hánábád körzetében hajtották végre, és huszonnyolc személy, köztük öt nő és egy rendőr sebesült meg.