Alkotmányosnak tartja Obama egészségbiztosítási reformját a fellebbviteli bíróság

Vágólapra másolva!
A fellebbviteli bíróság szerint alkotmányos Barack Obama egészségügyi reformjának azon rendelkezése, amely a kötelező egészségbiztosítás megkötésére vonatkozik. 2014-ig csaknem mindenkinek egészségbiztosítást kell kötnie, különben pénzbírság jár.
Vágólapra másolva!

A cincinnati szövetségi fellebbviteli bíróság alkotmányosnak ítélte Barack Obama egészségügyi reformjának azt a rendelkezését, amely a kötelező egészségbiztosítás megkötését írja elő. Az elnök legjelentősebbnek tartott törvénye szerint 2014-ig csaknem az összes amerikainak egészségbiztosítást kell kötnie, ellenkező esetben pénzbírságot vetnek ki.

Több magánszemély és csoport arra hivatkozva támadta meg bíróságon a törvényt, hogy az állampolgárok nem kényszeríthetők egyes termékek, így az egészségbiztosítás megvásárlására sem.

Obama egészségügyi csomagját még 2009 végén fogadta el a képviselőház és a szenátus. A rendelkezések további 36 millió amerikaira terjesztenék ki a betegbiztosítást, amely így a tervek szerint a lakosság 96 százalékának nyújtana ellátást. Az összesen 871 milliárd dollár értékű reform az elmúlt évtizedek legnagyobb változását jelenti az amerikai egészségügyi politikában.