Több mint negyedmillióan váltak hajléktalanná trópusi vihar miatt Mexikóban

Vágólapra másolva!
Hivatalos közlések szerint tizenegyre nőtt az Arlene nevű trópusi vihar halálos áldozatainak száma Mexikóban. Az egész országot sújtó heves esőzések miatt mintegy 278 ezer ember vált hajléktalanná a legfrissebb összesítés szerint.
Vágólapra másolva!

Péntek óta legalább tizenegyen meghaltak Mexikóban, miután az Arlene nevű trópusi vihar heves esőivel elárasztotta az ország nagy részét, több százezer embert hagyva fedél nélkül - írja hivatalos forrásokra hivatkozva internetes oldalán a France24 francia hírtelevízió.

Az idei hurrikánszezon első megnevezett vihara csütörtökön söpört végig a mexikói Golf-öbölben, több centiméternyi esővel öntve el a tavalyi rekordmennyiségű csapadék okozta pusztításból még felépülőben lévő térséget. Hidalgo államban a folyók a sok eső miatt kiléptek medrükből, és elöntötték a környező településeket.

Az ország közepén fekvő Pueblában egy nő meghalt, amikor a házára dőlt egy fa, a szomszédos Veracruz államban egy másik ember akkor vesztette életét, amikor földcsuszamlás temette be az otthonát. San Luis Potosi államban egy 19 éves fiú megfulladt, amikor földmunka közben elsodorta a folyó. Két másik ember pedig északkeleten halt meg, egyikük egy áramütést szenvedett kőműves volt.

A rendkívüli időjárásnak az ország nagy része ki van téve, így a főváros, Mexikóváros - ahol egy kisgyerek halt meg a vihar miatt -, valamint az óceánparti népszerű üdülőhely, Acapulco is. A mexikói meteorológiai szolgálat tucatnyi régióra adott ki riasztást az Arlene okozta heves esőzések miatt. A trópusi vihar egyébként az ország belseje felé haladva veszített erejéből, de így is jelentős csapadékot vitt magával. Az előzetes becslések szerint a vihar miatt mintegy 278 ezer ember maradt otthon nélkül.