Drogbirtoklás miatt 15 év börtönt kapott a volt tunéziai elnök

Vágólapra másolva!
Illegális fegyver- és drogbirtoklás miatt 15 év börtönre ítélték Ben Ali volt tunéziai elnököt. Ben Ali a feleségével együtt júniusban már 35 éves börtönbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Tizenöt év börtönbüntetésre ítélték az év elején elűzött korábbi tunéziai elnököt, Ben Alit illegális drogok és fegyverek birtoklása miatt - olvasható a BBC brit közszolgálati médium honlapján. A korábbi elnököt és feleségét júniusban már összesen 35 év börtönbüntetésre ítélték sikkasztás miatt.

Ben Ali még januárban Szaúd-Arábiába menekült, ahonnan az új tunéziai belügyminisztérium kérése ellenére sem adták még ki. A tunéziai bíróság mostani döntését Ben Ali ügyvédje irracionálisnak nevezte. Az egynapos, Ben Ali távolétében zajló tárgyalást az elnök "az igazságszolgáltatás paródiájának" nevezte.

Ben Alit gyilkossággal és hatalommal való visszaéléssel is vádolják. Ben Ali 2011 januárjában hagyta el Tunéziát az ellene kitört zavargások miatt, amelyek később átterjedtek Észak-Afrika és a Közel-Kelet több országára. Ben Ali több mint 20 éven keresztül vezette Tunéziát.