Két héten belül ejthetik a nemi erőszak vádját a Strauss-Kahn-ügyben

Vágólapra másolva!
Kétségek merültek fel a szobalány szavahihetőségével kapcsolatban, ezért két héten belül ejthetik a nemi erőszak vádját Dominique Strauss-Kahnnal szemben a New York Post információi szerint.
Vágólapra másolva!

Hamarosan ejteni fogják a nemi erőszak vádját Dominique Strauss-Kahn volt IMF-elnök ügyében az amerikai ügyészek, azok miatt a kétségek miatt, amelyek az állítólagos áldozat szavahihetőségével kapcsolatban merültek fel - írta a New York Post kedden.

Erre akár két héten belül sor kerülhet, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt elnökének következő bírósági meghallgatásán, vagy annál is korábban.

Az amerikai lap egy meg nem nevezett vezető nyomozóra hivatkozik, aki azt mondta, hogy a vádak elvetése bizonyosnak tekinthető. "Mindannyian tudjuk, hogy ez az ügy tarthatatlan" - idézi forrását a New York Post.

A törvényszéki tesztek ugyan egyértelmű bizonyítékot találtak arra, hogy létrejött szexuális kapcsolat a volt IMF-vezér és a szobalány között, de az ügyészek már nem hisznek abban, amit a szobalány mondott nekik az erőszak körülményeiről.

Egyes hivatalnokok szerint a szobalány a Strauss-Kahnnal történt találkozása napján telefonon beszélgetett egy bebörtönzött férfival arról, hogy milyen lehetséges előnyei vannak Strauss-Kahn megvádolásának. A beszélgetést egy amerikai lap szerint rögzítették.

A nő állítása szerint már korábban is megerőszakolták

A nő korábban azt állította a nyomozóknak, hogy a menedékjogi kérelme szerint már korábban is megerőszakolták. Azonban a kérelem nem tartalmaz utalást ilyesmire. Azt is állította, hogy nemi csonkításban is része volt, de a nyomozóknak mondott beszámolója ebben az esetben is különbözött attól, ami a menedékjogi kérelemben állt. Strauss-Kahn ügyvédei világossá tették az elmúlt hetekben, hogy a szobalány hitelességét szeretnék az ügy középpontjába állítani. Ennek ellenére a nővel kapcsolatos információkat az ügyészség nyomozói derítették fel.

Pénteken oldották fel a szexuális zaklatással vádolt Strauss-Kahn házi őrizetét, aki ennek ellenére továbbra sem hagyhatja el az Egyesült Államokat.

Dominique Strauss-Kahnt május közepén vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, amikor az Air France egyik járatával Franciaországba készült repülni. Azzal gyanúsították, majd vádolták meg, hogy az amerikai nagyváros egyik előkelő szállodájában egy szobalányt szexuálisan zaklatott. Őrizetbe vétele, majd előzetes letartóztatása nagy vihart kavart a nemzetközi pénzügyi és politikai életben. Strauss-Kahn azóta is hangoztatja ártatlanságát, de az őt ért vádak hatására lemondott az IMF vezérigazgatói posztjáról.

Más is erőszakoskodással vádolja Strauss-Kahnt

Hétfőn egy francia újságírónő, Tristane Banon bejelentette, hogy egy 2003-ban történt szexuális jellegű bántalmazás miatt feljelentést tesz Dominique Strauss-Kahn ellen. A nő korábban már beszélt nyilvánosan az állítólagos erőszakoskodásról, de akkor a nőt az anyja, aki szocialista politikus, lebeszélte a feljelentésről. Strauss-Kahn párizsi ügyvédei közölték, hogy rágalmazás miatt beperlik az újságírónőt.

Tristane Banon ügyvédje szerint a történtek nem minősülhetnek szexuális zaklatásnak, ezért védence erőszak kísérlete miatt tesz feljelentést.