Bekerítették a líbiai felkelők vezette Miszrátát Kadhafi erői

Vágólapra másolva!
Több irányból támadták a Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők a felkelők kezén lévő Miszráta városát. Szemtanúk szerint a támadásban legalább tizenegyen meghaltak, és ötvenheten megsérültek.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb tizenegy ember meghalt, ötvenhét pedig megsebesült kedden a nyugat-líbiai Miszrátában a Moammer el-Kadhafihoz hű erők tüzérségi támadásában - közölték a felkelők. Tripolitól kétszáz kilométerre lévő Miszráta a Kadhafi-ellenes lázadók kezén van, de a várost a kormányerők veszik körül.

Az ágyúzást megelőzően öt felkelő vesztette életét a líbiai vezetőhöz hű erőkkel folytatott összecsapásban Miszráta nyugati bejáratánál. A Miszrátához közeli Dáfníjából is harcokról számolt be egy ellenzéki aktivista, akinek közlése szerint hét felkelő halt meg, 46 másik megsebesült.

Egy kórházi dolgozó a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy tizenegyen meghaltak, több tucatnyian pedig megsebesültek a támadásban. A szemtanú szerint az áldozatok nagy része civil. A BBC brit közszolgálati médiumnak több líbiai lázadó is azt mondta, hogy a várost több irányból is támadták Kadhafi katonái.

A líbiai felkelés kezdetét követő ötödik hónapban Kadhafi erői továbbra is ellenőrzésük alatt tartják a nyugati országrészt, míg a felkelők kezén Líbia keleti térsége van.