Egy indián törzs tagja gyilkolt meg egy lengyel házaspárt Peruban

Vágólapra másolva!
Egy perui indián gyilkolt meg egy nyugdíjas lengyel házaspárt, akik kajaktúrára mentek az Amazonashoz. Egy indián falu mellett sátoroztak, egy helybeli el akarta zavarni őket onnan. A törzs bocsánatot kért a házaspár rokonaitól és Lengyelországtól.
Vágólapra másolva!

Perui indiánok meggyilkoltak egy nyugdíjas lengyel házaspárt, akik kajaktúrát tettek az Amazonas egyik mellékfolyóján, az Ucayalin - közölte a lengyel külügyminisztérium.

A lengyel tengermelléki "hármas városból" (Gdansk-Gdynia-Sopot) származó pár - Jaroslaw Frackiewicz nyugdíjas filozófiaprofesszor és felesége, Celina Mróz nyugdíjas vízépítő mérnök - tapasztalt túrázók voltak. Húsz éve kajakoztak a világ sok részében, többek között Kanadában, Spanyolországban, Indiában, Portugáliában és Törökországban.

Perui túrájukról május 26-án tették az utolsó bejegyzést internetes blogjukban. Június 20-án kellett volna visszaérkezniük Lengyelországba. Az asszony fivére június 21-én tett bejelentést a házaspár eltűnéséről a limai lengyel nagykövetségen.

A perui rendőrség Atalaya tartomány egyik indián falujában jutott a nyomukra. A falu indián lakosai elmondták, hogy egy ittas falubeli lőtte le és rabolta ki a házaspárt, tetemüket pedig mások segítségével a folyóba dobta. Előzőleg a pár a folyóparton sátrat vert, az indián férfi pedig el akarta zavarni őket onnan. Később puskával a kezében tért vissza, és figyelmeztetés nélkül tüzet nyitott. A házaspár tetemét eddig nem találták meg, de személyes holmijaik előkerültek. A rendőrség három gyanúsítottat őrizetbe vett.

Az ügyben nyilatkozó szakértők szerint a házaspár több hibát követett el. A túra előtt legalább néhány alapvető társalgási fordulatot el kellett volna sajátítaniuk spanyolul, és a perui dzsungelben mindenképpen helyi vezetőt kellett volna felfogadniuk. Az indián törzs vezetői bocsánatot kértek a meggyilkolt házaspár rokonaitól és Lengyelországtól.