Robbanás szakította félbe az afgán elnök meggyilkolt féltestvérének emlékszertartását

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylő robbantott Kandahárban egy mecsetben, miközben az afgán elnök nemrégiben merényletben megölt féltestvérére emlékeztek. A robbanás négy embert ölt meg.
Vágólapra másolva!

Négy embert, köztük a tartomány vallási vezetője is meghalt, amikor robbanás történt egy mecsetben az afganisztáni Kandaharban. A mecsetben az afgán elnök, Hamid Karzai kedden merényletben megölt féltestvére emlékére tartottak szertartást - írja a BBC hivatalos afgán forrásokra hivatkozva.

A mecsetben öngyilkos merénylő robbantott, a bombát a turbánjában rejtette el, és a mecset bejáratánál robbantotta fel - írja a BBC hivatalos forrásokra hivatkozva. Karzai elnök nem vett részt a szertartáson, de négy másik testvére igen, ők sértetlenül megúszták a robbantást. Egy hivatalnok szerint a szertartás már a vége felé közeledett, amikor a robbanás történt. Egyelőre egy csoport sem vállalta magára a robbantást.

Az afgán elnök féltestvérét, Ahmed Váli Karzait az egyik testőre lőtte le kedden, amikor vendégeket fogadott rezidenciáján. Ahmed Váli Karzai fontos, de ellentmondásos szereplője volt a Nato tálibok elleni harcának Afganisztánban, az Egyesült Államok szövetségeseként tartották számon, ugyanakkor drogkereskedelemmel is vádolták - írta róla a BBC.