Letartóztatták a lehallgatási botrányban érintett News of the World korábbi főszerkesztőjét

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették vasárnap Londonban Rebekah Brooksot, a lehallgatási botrányba keveredett Murdoch-sajtóbirodalom egyik zászlóshajójának számító News of the World korábbi főszerkesztőjét.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették vasárnap délután Londonban a News of the World volt főszerkesztőjét a Murdoch-sajtóbirodalom egykori legnagyobb brit vasárnapi bulvárlapja körül kirobbant súlyos telefonlehallgatási botrány ügyében.

A Scotland Yard először csak annyit közölt, hogy "egy 43 éves nőt" vettek őrizetbe, de nem sokkal később hivatalosan kiderült, hogy Rebekah Brooksról, az azóta megszüntetett News of the World korábbi főszerkesztőjéről van szó, aki - pénteki lemondásáig - Rupert Murdoch sajtómágnás brit lapkiadó-érdekeltsége, a News International vezérigazgatója volt.

Az elmúlt hetekben került ismét a figyelem középpontjába a 2005 óta tartó lehallgatási botrány. Az ügyben azzal gyanúsítják az újságot, hogy közel 3000 közszereplő, köztük a királyi család, politikusok, kormánytagok, színészek és focisták telefonjait hallgatta le, hogy exkluzív információkhoz jusson. A botrány miatt 2007-ben már több hónap börtönre ítélték a lap egyik szerkesztőjét és a nekik dolgozó magánnyomozót: az ügy azonban tovább dagadt, és nemrégiben azzal gyanúsították meg a lapot, hogy egy elrabolt és meggyilkolt tinilány telefonját is feltörte.