Nem a saját embrióit ültették be egy nőbe Hongkongban

Vágólapra másolva!
A hatóságok vizsgálata szerint emberi mulasztás miatt ültették egy másik páciens embrióját egy hongkongi nőbe egy helyi klinikán. A klinika, amely a hiba ellenére tovább működhet, mindkét családnak kompenzációt fizet.
Vágólapra másolva!

Kompenzációt fizet egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó hongkongi klinika, miután elismerte, hogy nem a saját embrióit ültette be egy helyi nőbe - írja a BBC, brit közszolgálati médium. A klinika képviselője szerint nem a kórház a hibás, hanem emberi mulasztás következtében történt az eset.

A hatóságok nem zárják be a klinikát, miután bizonyítottnak látták, hogy valóban emberi mulasztás miatt történt a hibás beültetés. A vizsgálat szerint a klinika egy specialistája nem olvasta el az embriókra írt címkét, ez okozta a félreértést. A klinika orvosai, miután észlelték a hibát, eltávolították az embriókat a páciens szervezetéből, majd megsemmisítették azokat.

A klinika az embrió valódi gazdájának és a mesterséges megtermékenyítésen átesett páciensnek is kompenzációt fizet.

Több, korábban a klinikán mesterséges megtermékenyítésen átesett nő is hevesen reagált a hírre, volt aki arról beszélt, hogy DNS-tesztet fog elvégeztetni a gyermekén, hogy kiderüljön, valóban a saját embrióit ültették-e be a szervezetébe a klinikán. A Victory ART Laboratory az egyik legnépszerűbb klinika Hongkongban, több helyi ismert ember is oda fordul egészségi problémái esetén.