Barátai szerint ecstasy-túladagolás okozta Amy Winehouse halálát

Vágólapra másolva!
Az elmúlt pár hétben Amy Winehouse "benyomta az önpusztító gombot" és csak ivott és drogozott - állítják az utóbbi napokat vele töltő barátai. Az énekesnő barátai azt mondták, hogy valamilyen fura ecstasy "ölhette meg" Winehouse-t, a rendőrség eddig azonban csak annyit közölt, hogy "megmagyarázhatatlan" az énekesnő halála. A boncolás eredménye várhatóan még vasárnap meglesz.
Vágólapra másolva!

Napokig tartó ecstasy és alkohol tivornya után halt meg Amy Winehouse - állítják az énekesnő barátai, akik együtt buliztak vele az elmúlt napokban. A Sunday Mirror című brit bulvárlapnak nyilatkozó barátok szerint Winehouse halálát "rossz ecstasy-tabletta" és jelentős mennyiségű alkohol keveréke okozta.

A hosszú ideje alkohol- és drogfüggőséggel küzdő énekesnőre camdeni otthonában szombat este ájultan talált rá testőre, ő hívta ki a mentőket, akik azonban már nem tudtak segíteni Amy Winehouse-on. Öt perccel a mentők érkezése után hullazsákban hozták ki az énkesnő holttestét.

A rendőrség eddig még csak annyit közölt, hogy Amy Winehouse halála "megmagyarázhatatlan", az énekesnő barátai azonban, akik az elmúlt heteket vele töltötték, azt nyilatkozták a Sunday Mirrornak, hogy Winehouse "benyomta az önpusztító gombot" és az elmúlt napokat vad ivászattal töltötte.

"Az elmúlt hét napot masszív részegségben töltötte, és az emberek azt mondogatták, hogy halálra fogja inni magát" - mesélte az énekesnő egyik barátja a lapnak. A körülötte lévők szerint Amy Winehouse halálát "rossz ecstasy-tabletta" és jelentős mennyiségű alkohol keveréke, illetve tüdőtágulás okozta. Egyik ismerőse, aki végigbulizta vele az elmúlt heteket azt mondta, hogy "ecstasy-túladagolás okozta a halálát." "Egyértelműen valami fura tabletta ölte meg" - nyilatkozta.

Ezt támasztja alá az MTV zenecsatorna producerének, Danny Panthakinak a kijelentése is, aki elmondta a lapnak, hogy egyik barátjának rendőr barátja is kint volt helyszínelni az énekesnő észak-londoni otthonában, és ő is azt mondta, hogy Amy Winehouse túladagolta az ecstasyt.

A Sunday Mirror arról is beszámolt, hogy halála előtti este Amy Winehouse egy órát beszélt telefonon legjobb barátnőjével, Kelly Osbourne-nal, aki később elmondta, hogy "minden rendben volt Amyvel, nem is értem, hogy történhetett ez meg vele." Ezzel ellentétben az énekesnő másik barátja azt mondta, hogy Winehouse egymás után több üveg vodkát megivott, és mindig drogokkal keverte az alkoholt. Egy szomszéd pedig azt mesélte, hogy két napja látta egy énekesnőt hazaérni, de Amy Winehouse összeesett, amikor kiszállt a taxiból, és úgy kellett bevinni.

Halálhíre után nem sokkal mintegy százötven gyászoló rajongó jelent meg az énekesnő camdeni otthona előtt, ezért a rendőrség lezárta a környéket. Szombat éjjel közölték, hogy a zsidó hagyományok szerint az énekesnő temetését már vasárnap megtarthatják, amennyiben a rendőrség hivatalosan is közli a boncolás eredményét.

Az énekesnő halálát több sztár is kommentálta a közösségi oldalakon, Lady Gaga például Twitter-oldalán azt üzente, hogy rendkívül tehetségesnek és lenyűgözőnek tartotta Amy Winehouse-t, hasonlóan nyilatkozott Rihanna, Sir Elton John, de még a volt brit kormányfő, Gordon Brown felesége is.