Halottnak hitt férfi tért magához egy dél-afrikai hullaházban

Vágólapra másolva!
Kísértetnek hittek egy férfit Dél-Afrikában, miután a halottnak nyilvánított ember egy nap után magához tért a  hullaházban, és kiáltozni kezdett. A férfi elől először elmenekültek a hullaház alkalmazottai, de végül kiengedték, és hazatérhetett.
Vágólapra másolva!

A hullaházban tért magához vasárnap egy ötvenéves dél-afrikai férfi, akit egy nappal korábban tévedésből halottnak nyilvánítottak - írja a SAPA dél-afrikai hírügynökségre hivatkozva a BBC. A férfit a családja vélte halottnak, miután nem tudták felébreszteni, és úgy került a hullaházba, hogy előtte nem látta orvos vagy szakember. Összesen több mint 24 órát töltött holttestek közé zárva.

Amikor magához tért, a halottnak hitt férfi kiáltozni kezdett, hogy engedjék ki, a hullaház két alkalmazottja azonban azt hitte, hogy kísértetet hall. "Az alkalmazottak halálra rémültek, és elfutottak" - mondta egy dél-afrikai egészségügyi szóvivő. Később azonban visszatértek, kiengedték a férfit, és kórházba szállították.

A hullaházba zárt embert ezután kiszáradás miatt kezelték, de mivel állapotát stabilnak találták, végül hazaengedték. Dél-afrikai egészségügyi szakemberek az eset miatt újra jelezték, hogy fontos minden halottat szakembernek megmutatni, mert nem helyes, ha az emberek maguk döntik el, kit tekintenek halottnak, és kit nem.