Adele: "Amy Winehouse elérte, hogy az embereket újra izgalomba hozza a brit zene"

Vágólapra másolva!
"A legnagyobb lelkű énekes volt, akit ez az ország valaha látott", "Megnyitotta az utat a hozzám hasonló művészek előtt" - ilyen és ehhez hasonló mondatokkal méltatják brit sztárok a szombaton elhunyt énekesnőt, Amy Winehouse-t, akit a nyilvánosság kizárásával temetnek kedden. A BBC úgy tudja, az énekesnő halála miatti nyomozást október végéig meghosszabbították.
Vágólapra másolva!

Sorra róják le tiszteletüket a szombaton elhunyt Amy Winehouse emléke előtt a brit sztárok. George Michael Twitter-bejegyzésében azt írta, Amy Winehouse volt a "legnagyobb lelkű énekes, akit ez az ország valaha látott". Másik bejegyzésében pedig úgy fogalmaz: két szempontból is tragédia történt. "A legfontosabb természetesen, hogy meghalt egy ilyen fiatal lány, és a fájdalom, amit most azok éreznek, akik ismerték és szerették. Másrészt pedig, hogy soha többé nem hallgathatjuk fantasztikus zenéjét". De az elhunyt énekesnőt méltatta honlapján Adele brit énekesnő is, aki azt írta: " Megnyitotta az utat az olyan művészek előtt, mint például én, és elérte, hogy az embereket újra izgalomba hozza a brit zene".

Az énekesnő temetését kedden tartják Észak-Londonban, kizárólag a család és a közeli barátok részvételével. A család sem a szertartás helyét, sem pontos időpontját nem közölte. A BBC brit csatorna online oldala kedden azt írta, az énekesnő halála miatti nyomozást október 26-ig meghosszabbították.

Amy Winehouse július 23-án, szombaton délután halt meg, az énekesnőhöz kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Bár korábban több brit újságíró ismeretlen forrásokra hivatkozva drogtúladagolásról beszélt a Twitteren, közeli ismerősei pedig ecstasy-túladagolást emlegettek, a Sun című brit bulvárlap rendőrségi forrásokra hivatkozva hétfőn azt írta, hogy nem találtak kábítószert vagy annak használatára utaló jeleket az énekesnő lakásán. A mentők szerint a 27 éves Winehouse több órája halott lehetett, amikor rátaláltak a holttestére észak-londoni luxuslakásában. A halottkém hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy semmilyen gyanús körülményt nem találtak az énekesnő halálával összefüggésben.

Az Amy Winehouse haláláról szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.