Nem tetszett a Kremlnek a szuperhős Medvegyev

Vágólapra másolva!
Dmitirj Medvegyev orosz elnököt Amerika Kapitányként ábrázoló plakátot jelentek meg kedden Moszkva utcáin. A Kreml hülyeségnek nevezte az akciót, és a hatóságok gyorsan eltávolították a posztereket.
Vágólapra másolva!

Eltávolították Moszkva köztereiről azokat a plakátokat, amelyek szuperhősként ábrázolták Dmitrij Medvegyev orosz elnököt. A posztereket, amelyeken Medvegyev az Amerika Kapitány, az első bosszúálló című az USA-ban a közelmúltban bemutatott amerikai film plakátjára montírozva szerepelt, kezében pajzs helyett egy iPaddal, és Oroszország Kapitány, az első uralkodó szöveggel.

A Kreml egyik név nélkül nyilatkozó tisztviselője hülyeségnek, a moszkvai önkormányzat illetékese pedig huliganizmusnak nevezte az akciót, és közölte, minden plakátot eltávolítottak az utcákról.

A népszerű amerikai szuperhős Amerika Kapitányt az 1940-es években találták ki. Az alaptörténet szerint egy vézna, katonai szolgálatra alkalmatlan fiúból egy titkos katonai kísérlet során izompacsirta keletezik, aki szembeszáll az USA ellenségeivel, az első történetekben például a nácikkal.

A plakátokat egy moszkvai művész készítette (honlapja itt található), aki név nélkül azt mondta az AFP francia hírügynökségnek, hogy ezzel akart válaszolni arra a július közepi reklámakcióra, amellyel egy iPadot lehetett nyerni, és amelynek plakátjain James Bondként jelent meg Vlagyimiri Putyin kormányfő.