Piros helyett zöldet mutattak a vasúti jelzőlámpák a kínai szuperexpresszek balesetekor

Kínai szupervonat, szuperexpressz, vasúti közlekedés
Vágólapra másolva!
A jelzőlámpákat és a vencsoui pályaudvar ügyeletes diszpécserét okolják a negyvenhárom halálos áldozatot követelő kelet-kínai vonatbalesetért. A sanghaji vasúttársaság vezetője közölte, hogy rosszul tervezték meg a jelzőberendezéseket, amelyek egy villámcsapás miatt elromlottak, és piros helyett zöldet mutattak a baleset idején.
Vágólapra másolva!

A jelzőberendezések tervezési hibája, illetve emberi mulasztás okozhatta a szombati kelet-kínai vasúti szerencsétlenséget, amelyben negyvenhárman meghaltak, és több mint kétszázan megsérültek.

A sanghaji vasúttársaság vezetője csütörtökön közölte, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a jelzőberendezések tervezésében komoly hibák történtek, ezért villámcsapás következtében a műszerek felmondták a szolgálatot, a jelzőlámpák pedig piros helyett zöld jelzést adtak. Emellett okolható a balesetért a vencsoui pályaudvar ügyeletes diszpécsere is, aki nem észlelte idejében a hibát.

A berendezéseket fejlesztő vállalat csütörtökön bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól és a sérültektől, és közölte, hogy felelősséget vállal a történtekért.

Szombat éjjel a kelet-kínai Vencsou közelében szuperexpresszek ütköztek, a baleset egy viaduktnál történt, hat vasúti kocsi lecsúszott a hídról. A baleset után három vezető közlekedési hivatalnokot elbocsátottak.