Csütörtök este kezdődik a karácsonyi vásár a brit Harrods áruházban

Vágólapra másolva!
Már csütörtökön este megkezdődik a karácsonyi vásár a londoni Harrods áruházban. A világ egyik legelegánsabb bevásárlóközpontjának tartott Harrods több mint 250 ezer féle dekorációval készült az idei évadra.
Vágólapra másolva!

A szokottnál is korábban, július 28-án, csütörtökön este kezdődik az idei karácsonyi vásár a brit Harrods áruházban - írja a brit Telegraph. A lap szerint a Harrodsnál hagyomány, hogy a többi áruháznál hamarabb kezdik meg a karácsonyi készülődést, de az idei minden idők legkorábbi időpontja. Az áruház szóvivője szerint az ok a külföldi vásárlók növekvő számában keresendő. "Rengeteg külföldi vásárlónk van júliustól kezdődően, ezért minél szélesebb palettát próbálunk meg kínálni a számukra, amikor csak itt vannak" - mondta a szóvivő.

Az áruházban több mint 250 ezer különböző karácsony dekorációból lehet választani, a legolcsóbb egy alig két fontba kerülő fadekoráció, míg a legdrágább egy majdnem háromezer fontos életnagyságú Mikulás-bábú.

Az idei vásárra két nagy dobással készült a Harrods, az egyik egy 12 különböző ízben gyártott karácsonyi jégkrém, többek között húsos pite és vajas brandy ízesítéssel, valamint erre a szezonra külön kollekcióval készült a Harrods számára a Swarovski ékszercég. Az idei évben először műjégpályát is felállít a Harrods az épület tetején.

Az 1849-ben alapított londoni Harrodsban 330 darab, összesen több mint 90 ezer négyzetméternyi üzlet van. Évente 15 millió vásárló keresi föl. Latin nyelvű mottója ellenére (Omnia Omnibus Ubique - Mindent, mindenkinek, mindenhol) kimondottan drága helynek számít.

Az áruháztól 2010 májusában másfél milliárd fontért vált meg Mohammed Al Fayed, egy katari holding lett a tulajdonos. Mohammed Al Fayed fia, Dodi 1997-ben Diana walesi hercegnővel együtt szenvedett halálos autóbalesetet Párizsban.