Hónapokra kopasszá válik a kemoterápián áteső Hugo Chávez

Vágólapra másolva!
Yul Brynner kopasz amerikai színészhez hasonlította magát telefonos üzenetében Hugo Chávez venezuelai elnök, mivel a daganatos megbetegedését kemoterápiával kezelik, amely miatt hónapokra megkopaszodott. Az elnök azonban biztos abban, hogy elindul a jövő évi elnökválasztáson, és meg is nyeri.
Vágólapra másolva!

Hugo Chávez, Venezuela elnöke egy televíziós műsorban telefonon szólt a nézőkhöz Kubából, és azt mondta, hogy hamarosan egy kopasz Chávezt láthatnak majd. Az elnök kemoterápiás kezelésen vesz részt, miután rosszindulatú daganatot távolítottak el testéből - írta a Bloomberg.

"Emlékeznek Yul Brynnerre? Én Yul Chávez leszek" - mondta az elnök magát a Hét mesterlövész című filmből is ismert kopasz amerikai színészhez hasonlítva. Chávez szerint néhány hónapig kopaszon fogják látni a venezuelaiak.

A koncentrált hatalommal bíró elnök arról is beszélt, betegsége nem akadályozza abban, hogy jövőre elinduljon a harmadik hatéves elnöki ciklus elnyeréséért. Erről korábban egy interjúban is nyilatkozott. A győzelmet és a 60 százalék feletti támogatottságot biztosra vette az elnök, akinek uralma azonban gyengülni látszik - erről bővebben itt olvashat.

Az elnök először június 20-án utazott Kubába, miután egy tályogműtét során tumort találtak szervezetében. Az 56 éves Chávez elmondta a tévénézőknek, hogy kivizsgálták, és kemoterápiás kezelést kapott.