Megölték a líbiai felkelők parancsnokát

Vágólapra másolva!
Egy fegyveresekből álló csoport megölte Bengáziban a líbiai felkelők parancsnokát, amikor éppen egy kihallgatásra ment. Abdel Fatah Juneszt azért idézték be, mert a Kadhafi-rezsim volt belügyminisztere állítólag tartotta a kapcsolatot a Kadhafihoz hű erőkkel.
Vágólapra másolva!

Megölték a Moammer Kadhafi hatalma megdöntéséért küzdő líbiai felkelők parancsnokát, Abdel Fatah Juneszt - írja a BBC közszolgálati médium honlapja a líbiai ellenzék által felállított Átmeneti Nemzeti Tanács vezetőjére hivatkozva. A támadásban Junesz két társa is meghalt.

Juneszt egy fegyveres csoport lőtte le a felkelők központjának számító Bengáziban, de a tanácsot vezető Musztafa Abdul-Dzsalil nem árult el többet a halálának a körülményeiről. Abdul-Dzsalil szerint Juneszt akkor ölték meg, amikor egy kihallgatásra tartott. A CBS News szerint azért idézték be, mert gyanússá vált, hogy kapcsolatban áll a Kadhafihoz hű erőkhöz.

A BBC azt írja, meg nem erősített források szerint Juneszt és két társát csütörtökön letartóztatták. Junesz korábban a Kadhafi-rezsim belügyminisztere volt, és februárban állt át a felkelőkhöz. A Juneszt megölő fegyveresek vezetőjét letartóztatták.

A líbiai polgárháborúról szóló cikkeinket itt találja meg.