Három hét múlva avathatják a "pléh-Krisztust" Székelyföldön

Vágólapra másolva!
Rozsdamentes acélból készült, húsz méter magas Jézus-szobrot állítanak fel a romániai Hargita megyében található Székelyudvarhely és Farkaslaka közötti Gordon-tetőre.
Vágólapra másolva!

Kilátó is lesz annak a húszméteres Jézus-szobornak a tetején, amelyet a bukaresti Új Magyar Szó értesülései szerint Székelyföldön akarnak felállítani. A Jézus szíve címet viselő szobor kétszázezer euróból (54 millió forint) készül el. Több helyi vállalkozó és egy alapítvány finanszírozza - írja lap. Az építmény augusztus 21-én kerül a helyére a tervek szerint.

A Rio de Janeiróban látható, világszerte ismert műalkotásra emlékeztető szobor látványterve szerint a tárt karú Jézus feje, keze és palástja 20 méter magas fémvázra kerül. A kilátó csúcsa a fejrészen kap helyet, a felfelé vezető létrát a belső, üreges részben helyezik el.

A sokak által "pléh-Krisztusnak" nevezett szobor megosztja a helyieket, vannak, akik szerint a hely szelleméhez méltó mű kiegészíti a tájat, és várhatóan turisták ezreit vonzza majd. Többen azonban úgy vélik, a kilátó ízléstelen és tájidegen - írja a napilap.