Tízezrek iratkoztak le egy nap alatt Obama túlpörgetett Twitter-oldaláról

Vágólapra másolva!
Telefonáljanak, küldjenek e-mail- és Twitter-üzeneteket, gyakoroljanak nyomást Washingtonra! - kérte több mint kilencmillió Twitter-követőjétől Barack Obama amerikai elnök annak érdekében, hogy a kongresszus elfogadja az amerikai gazdasági csőd elkerüléséhez szükséges csomagot. Az agresszív kampány hatására egy nap alatt harmincezren iratkoztak le az elnök követőinek listájáról.
Vágólapra másolva!

Felhívást intézett követőihez a Twitteren Barack Obama amerikai elnök péntek reggel, az amerikai adósságplafon emeléséről szóló kongresszusi vita napján. Azt kérte követőitől, hogy küldjenek e-mail- és Twitter-üzeneteket kongresszusi képviselőiknek, és sürgessék őket, hogy mielőbb szülessen megállapodás a kérdésben - írja a Washington Post online kiadása. Ez volt az első alkalom, hogy egy posztján levő elnök a Twitteren intézett felhívást a lakossághoz.

"Ha szeretné, hogy kétpárti kompromisszum szülessen a kérdésben, szeretné ha a törvénytervezetet a kongresszus mindkét háza jóváhagyja, tudassa ezt képviselőivel!" - mondta Obama. "Telefonáljanak, küldjenek e-mailt vagy tweet-üzenetet. Gyakoroljanak nyomást Washingtonra!" - fogalmazott.

Nem sokkal később, Obama hivatalos 2012-es kampányának Twitter-oldala bejelentette, hogy az oldal 9,4 millió követőjének elkezdik kiküldeni a republikánus képviselők Twitter-elérhetőségeit. Barack Obama oldala nagyjából száz üzenetet küldött ki a nap folyamán. Voltak azonban olyan felhasználók, akiknek a tetszését nem nyerte meg az elnök megmozdulása. Este hat órára ugyanis már csak 9,366 millió követője volt, harmincezerrel kevesebb, mint a Twitter-üzenetek tömeges kiküldése előtt. Gratulálunk a hónap spammelőjének, az elnöknek" - írja az egyik felhasználó.