Állítása szerint a mészárlás közben hívta a rendőrséget a norvég merénylő

2011.08.01. 21:18

Állítása szerint hívta a rendőrséget az utöyai mészárlás közben a norvég merénylő. Anders Behring Breivik kijelentése egybevág a vérfürdő túlélőinek vallomásaival, akik azt mondták, látták a férfit telefonálni vagy walkie-talkie-n beszélni.

A július 22-i norvégiai tömeggyilkosság gyanúsítottja azt állítja, hogy az Utöya szigetén rendezett vérfürdő közben tárcsázta a rendőrséget - mondta Anders Behring Breivik ügyvédje hétfőn az NRK norvég közszolgálati televíziónak. Geir Lippestad szerint védence legutóbbi, azaz múlt pénteki kihallgatásán beszélt erről, és az ügyvéd hozzátette, nem tudja, hogy igaz-e.

Ha Breivik valóban telefonált, az megmagyarázza a vérfürdő egyes túlélőinek arról szóló tanúvallomásait, hogy a mészárlás idején látták őt telefonon vagy walkie-talkie-n beszélni. A rendőrség egyelőre nem kommentálta ezeket a nyilatkozatokat.

A 76 halálos áldozatot követelő norvégiai robbantás és lövöldözés elkövetőjét - aki beismerte tettét - pénteken másodszor is kihallgatta a rendőrség. Breiviket magánzárkában őrzik az egy hete elkövetett támadás óta, először hétfőn hallgatták ki.

A merényletről szóló összes cikkünket ezen az oldalon találja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK