Magyar betörőt fogtak el a horvátországi Krk szigeten

Vágólapra másolva!
Tetten értek egy magyar férfit, aki betört a horvátországi Krk sziget egyik utazási irodájába. Autójában olyan elektronikai eszközöket és kézi szerszámokat találtak, amelyeket rablásokhoz használhatott.
Vágólapra másolva!

Eljárás indult egy magyar férfi ellen, akit az után fogtak el a horvát rendőrök, hogy Krk szigetén betört egy utazási irodába. A rendőrség beszámolója szerint a 36 éves magyar állampolgárt még csütörtökön fogták el, miután betört a Malinska cég egyik utazási irodájába.

A város önkormányzatának alkalmazottai vették észre a behatolást, az elkövetőt a rendőrök kiérkezéséig megpróbáltak visszatartani, de a férfi elmenekült. A rendőrök hamar elfogták a betörőt, aki szökése közben elhagyta a hátizsákját, benne számos kézi- és elektromos szerszámmal. Később megtalálták a férfi által használt magyar rendszámú Audi A4-es személygépkocsit is, amelyben nagyobb mennyiségben találtak betöréshez használatos elektronikai eszközöket és kéziszerszámokat.

A krki rendőrség még vizsgálja, hogy a magyar betörő követett-e el másutt is hasonló bűncselekményeket, illetve volt-e bűntársa, miközben a fiumei (Rijeka) államügyészség a nagy kárt okozó betörés miatt büntetőeljárást indított. Miután a férfi nem volt bejelentkezve Horvátországban, tartózkodásának célját és anyagi fedezetét pedig nem tudta igazolni, idegenrendészeti eljárás is indult ellene, amelynek eredményeként kiutasították az országból.