A drogmaffia támadásai miatt lemondott egy mexikói kisváros rendőrsége

Vágólapra másolva!
Rendőr nélkül maradt egy mexikói kisváros, miután a kapitányságon mindenki felmondott. A rendőrséget az elmúlt időszakban több támadás is érte a szervezett bűnözés és a drogcsempészet egyik központjának számító Ascensionban.
Vágólapra másolva!

A kábítószercsempészektől való félelmében felmondott egy mexikói kisváros egész rendőrsége, miután három társukat a közelmúltban meggyilkolták. Chihuahua szövetségi állam főügyésze elmondta, hogy Ascension város közel húszfős rendőrkapitányságán csütörtökön mindenki felmondott, ezért a 24 ezres település rendőr nélkül maradt. A rendfenntartói feladatok ellátására szövetségi rendőröket vezényeltek a helyszínre.

Az észak-mexikói Chihuahua szövetségi állam az Egyesült Államokkal határos, és itt követték el a szervezett bűnözés és a kábítószer-kereskedelem számlájára írt legtöbb mexikói gyilkosságot az óta, hogy a kormány 2006 decemberében hadat üzent a drogcsempészeknek.

Felipe Calderón mexikói elnök 2006 decembere óta katonai erővel is fellép a drogkartellek ellen. Az azóta eltelt években a becslések szerint negyvenezer ember halt meg a kábítószerhez köthető erőszak miatt. Nem ez az első alkalom, hogy a rendőrök felmondanak: 2009-ben egy másik város, Villa Ahumada rendőrsége is felmondott a drogbandák támadásai miatt - emlékeztet a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala.