Katonai akció közben lezuhant egy NATO-gép Afganisztánban, 38-an meghaltak

Vágólapra másolva!
Harmincegy amerikai és hét afgán katona halt meg Afganisztánban, amikor lezuhant a NATO egyik helikoptere egy katonai akció után. A tálibok azt állítják, hogy ők lőtték le a helikoptert, de erre egyelőre nincs bizonyíték. Az afganisztáni misszó 2001-es kezdete óta ez az amerikai egységek legnagyobb vesztesége.
Vágólapra másolva!

Lezuhant a NATO egyik helikoptere szombatra virradó éjjel Afganisztán középső részén egy hadművelet közben és harmincnyolc katona meghalt - közölte az illetékes tartományi szóvivő.

A BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán azt írja, hogy 31 amerikai és hét afgán katona veszítette életét a támadásban. Hamid Karzai afgán elnök irodája azt közölte, hogy a helikopter egy hadművelet után szállította vissza a bázisra, amikor lezuhant. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért zuhant le a gép, de a táblibok azt állítják, ők lőtték le a helikoptert.

Az afganisztáni misszó 2001-es kezdete óta ez az amerikai egységek legnagyobb vesztesége. A Guardian című brit napilap internetes oldalán azt írja, ritka, hogy egyetlen akció ennyi áldozattal járjon. Az elmúlt hónapban a nemzetközi csapatok számára a legvéresebb nap 2005 júniusában volt, amikor tizenhat amerikai katona halt meg, miután a tálibok bombát robbantottak a keleti Kunar tartományban.