Öngyilkos lett a pénteken holtan talált lengyel politikus

Vágólapra másolva!
Valószínűleg pénzügyi gondok miatt vetett véget életének Andrzej Lepper, korábbi lengyel miniszterelnök-helyettes - állítja a varsói ügyészség. Környezete szerint az Önvédelem párt elnöke az utóbbi időben rossz pszichés állapotban volt, nyomasztotta fia súlyos betegsége, és a saját korábbi szexbotránya ügyében várt másodfokú ítélet.
Vágólapra másolva!

Az első vizsgálatok megerősítették, hogy Andrzej Lepper, korábbi lengyel miniszterelnök-helyettes és az Önvédelem párt elnökének halálát nem idegenkezűség okozta, a politikus öngyilkos lett - közölte a varsói körzeti ügyészség munkatársa.

Az 57 éves Lepper felakasztott holttestét pénteken találta meg veje, az Önvédelem párt varsói székházának egyik fürdőszobájában. Az ügyész szombati közlése szerint valószínűleg pénzügyi gondok miatt vetett véget életének. Végleges véleményt halála okairól azonban csak a hétfőn kezdődő ügyészségi vizsgálat és a holttest boncolása után tudnak mondani.

Környezete szerint Lepper az utóbbi időben rossz pszichés állapotban volt, nyomasztotta fia súlyos betegsége, és a saját korábbi szexbotránya ügyében várt másodfokú ítélet. Lepper váratlan halála nagy megdöbbenést keltett Lengyelországban, függetlenül attól, hogy ellentmondásos személyiségét ki hogyan értékelte. Sokan nem hiszik el, hogy öngyilkos lett. Szerintük semmilyen jel nem utalt arra, hogy öngyilkosságra készült volna, és búcsúlevelet sem hagyott maga után.

Lepper korábban több botrányban és bűncselekményben is érintett volt. 2007-ben vádat emeltek ellene, a "szexért munka"-botrány miatt. Két, a pártnak dolgozó nő ugyanis azt állította, hogy állásukért cserébe le kellett feküdniük Lepperrel. A politikust a botrány kirobbanása után kizárták a pártból.