Leállt az egyik hajtóműve, majd kényszerleszállás közben eltűnt egy orosz szállítógép

Vágólapra másolva!
Nem tudni semmit az Oroszország távol-keleti részén kedd hajnalban lezuhant An-12-es típusú teherszállító repülőgép utasairól. A négymotoros gép egyik hajtóműve menet közben kigyulladt, a pilóta kényszerleszállásra készült, a gép azonban nem sokkal később eltűnt a radarokról.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy An-12 típusú teherszállító repülőgép kedden Oroszország távol-keleti részén. A repülő fedélzetén a legutóbbi információk szerint tizenegy ember tartózkodott, köztük a gép hatfős személyzete, két technikus és egy kísérő. Két főről egyelőre nem tudni semmit - közölték az illetékes hatóságok. A gép az Amur menti Komszomolszkból indult és Magadanban leszállt tankolni, majd tovább indult Csukcsföldre. A négymotoros An-12-es egyik hajtóműve azonban kigyulladt, ezért a pilóta kényszerleszállásra készült a magadani repülőtéren. A gép ezután tűnt el a radarokról, lezuhanásának helye egyelőre nem ismert - közölte a balesetet vizsgáló bizottság.

Hétfőn kényszerleszállást kellett végrehajtania a szibériai Irkutszkból az orosz távol-keleti Habarovszkba tartó Antonov-24 típusú repülőgépnek. A gép előtte viharba került. A járat blagovescsenszki állomásán a repülőgép landolás közben eltévesztette a leszállópályát, előzetes adatok szerint az erős esőzés és széllökések miatt. A fedélzeten 36 utas volt. A manőverben 15-en sérültek meg.