Fojtogatással gyanúsítja Soros Györgyöt volt barátnője

Soros György a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke visszavonul
Vágólapra másolva!
Arcon ütötte, fojtogatta, majd egy asztali lámpát is hozzávágott - állítja Soros Györgyről korábbi barátnője. A 28 éves nő keresetet nyújtott be egy New York-i bíróságon, amiben ötvenmillió dollárt követel. A magyar származású üzletember ügyvédje szerint az exbarátnő állításaiból egy szó sem igaz. Sorosnak egyébként éppen pénteken jelent meg cikke a német Handelsblattban, amelyben arról ír: az eddigi európai kormányzati intézkedések nem elegendők a pénzpiacok megnyugtatására.
Vágólapra másolva!

A szappanoperákban szereplő, brazil származású 28 éves Adriana Ferreyr ötvenmillió dolláros keresetében azt állítja, hogy az üzletember egy vita hevében pofon vágta, majd fojtogatni kezdte, végül hozzávágott egy asztali lámpát, aminek szilánkjai felsebezték a nő arcát - írja a brit Daily Mail online kiadása.

A veszekedés a lap szerint azért alakult ki köztük, mert Soros - korábbi ígéretével ellentétben - mégsem ajándékozta a nőnek 1,9 millió dollárt érő New York-i lakását. A nő azt mondja: öt évig volt együtt a 81 éves üzletemberrel, egészen tavalyig, mielőtt a férfi tavaly szakított vele. Tavaly augusztusban a nő állítása szerint együtt töltötték az éjszakát Soros Upper East Side- i otthonában. Az üzletember ekkor közölte a nővel, hogy a korábban neki ígért lakást egy másik nőnek adja. A vita ezután torkollt erőszakba. Ferrery azt állítja, hogy az incidensben sokkot kapott, ami megnehezíti mindennapi életét.

Az üzletember tagadta a nő állításait, ügyvédje pedig azt nyilatkozta: a rendőrség vizsgálta az ügyet, de arra a következtetésre jutottak, hogy nem történt erőszak a férfi és a szappanopera sztár között. Az ügyvéd szerint egyszerűen arról van szó, hogy az öt éve tartó "se veled, se nélküled" kapcsolat után a nő pénzt akar kiszedni a milliárdosból.

Soros György az ügyben egyelőre nem szólalt meg az ügyben, viszont pénteken cikket publikált a Handelsblatt című német üzleti lapban. Ebben az európai állam- és kormányfők július 21-i ülésén született döntéseket "fél szívvel" elhatározott döntéseknek nevezte. Soros szerint ezzel eljátszották hitelességüket. Sorosy szerint a legnagyobb bizonytalanságot az az ellentmondásos helyzet okozza, hogy a mentőcsomagban résztvevő országok - joggal - nem fizetnek többé büntetőkamatokat, a többi országot viszont továbbra is magas hitelköltségek sújtják. A pénzpiacok felismerték ezt a problémát, és elviselhetetlenül magas szintre emelték a spanyol és az olasz kölcsönökre kirótt kockázati felárat.

Ez a helyzet Soros szerint tarthatatlan. Ezért Németországnak, valamint az eurótérség többi, legmagasabb "AAA" adósság-besorolással rendelkező országának el kell döntenie: készek-e saját hitelképességüket is kockára tenni annak érdekében, hogy Spanyolország és Olaszország számára elviselhető kamatokat biztosítsanak.