A szabadságolások miatt hatalmas dugók alakultak a francia sztrádákon

Vágólapra másolva!
A lyoni autópályán a megszokott menetidő másfél órával hosszabb utazásra kell számítaniuk az autósoknak, Bordeaux mellett pedig harminc, Párizs térségében pedig tizennyolc kilométeres kocsisor alakult ki.
Vágólapra másolva!

Teljesen felborult a közúti közlekedés rendje szombat délre Franciaországban: a nyaralni igyekvők és hazatérők áradata miatt több mint 650 kilométer hosszan alakultak ki dugók.

Dél körül 18 kilométer hosszan ácsorogtak az autók Párizs térségében és 633 kilométer hosszúságban vidéken, ebből 390 kilométer jutott a nyaralni indulókra. A Rhone völgyében, elsősorban a Földközi-tenger irányába haladók, több mint száz kilométeren szembesültek azzal, hogy csak lépésben haladhatnak.

Az A7-es autópályán Lyon és Orange között általában 1 óra 50 percig tartó autózás helyett három és félórás cammogásra számíthattak az utazók. Egyórás várakozással kellett azoknak számolniuk, akik a Mont Blanc alatti alagúton akartak áthaladni Olaszország irányába. Az A9-es autópályán Spanyolország felé Nimes és Montpellier között 50 kilométeres szakaszon haladt lassan a forgalom. Nem jártak jobban azok sem, akik a Földközi-tengerhez az A71 vagy az A61-es úton akartak eljutni.A hazafelé tartók áradata is úton van már. Franciaország déli partvidéke és a Spanyolországból bevezető utak is zsúfoltak. A Spanyolországból hazafelé tartó vakációzók Bordeaux magasságában 30 kilométeres dugóba kerültek az A63-as és az A630-as utakon.