Egy templomban találták meg az ellopott Rembrandt-tintarajzot

Vágólapra másolva!
Nem messze a tetthelytől, egy Los Angeles mellett lévő templomban találták meg a szombaton ellopott Rembrandt-tintarajzot. A nyomozók egy névtelen forrástól kaptak fülest. A felderítést segítette, hogy az ügy nagy visszhangot kapott a médiában.
Vágólapra másolva!

Egy templomban találták meg a Los Angeles-i luxusszállodából ellopott Rembrandt-tintarajzot. Az Ítélet című, 250 ezer dollár értékű alkotás eredetiségét ellenőrizték a tulajdonosok, a Linearis Intézet szakértői. A nyomozókat egy névtelen forrástól érkezett füles vezette el az Encino településen lévő templomhoz, de arról nem nyilatkoztak, hogy a rajz miként került oda. Nem hozták nyilvánosságra a Los Angeleshez közel fekvő templom nevét sem.

A nyomozók szerint a felderítésében fontos szerepet játszott, hogy az eset nagy visszhangot kapott a médiában - írja a Reuters hírügynökség. A Rembrandt-tintarajzot szombaton lopták el a szigorúan őrzött Ritz-Carlton szállodából, a kaliforniai Marina del Reyben. A képeket bemutató figyelmét pár percre elterelték, a tintarajz ez alatt az idő alatt tűnt el.