Gumibottal verték szét a pápaellenes tüntetőket Madridban

XVI. BENEDEK pápa katolikus egyházfő hatnapos katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra utazott a spanyol fővárosba, Madridba
Vágólapra másolva!
A szerdai után csütörtökön újabb tüntetés tört ki Madrid központjában, ahol mintegy száz rohamrendőr gumibotokkal ütötte a pápaellenes tüntetőket. Egy 30 éves tüntető azt mondta, hogy ötször-hatszor megütötték. A demonstrálók azt kifogásolták, hogy XVI. Benedek látogatására az adófizetők pénzéből költ az állam.
Vágólapra másolva!

A spanyol rendőrség gumibotokkal feloszlatott csütörtök este Madrid központjában egy újabb pápaellenes tüntetést - jelentette egy újságíró a helyszínről. Körülbelül száz rohamrendőr és húsz rendőrségi furgon már korábban körbevette a Puerta del Sol teret, mert ott - az előző estéhez hasonlóan - ismét összegyűltek tüntetők, ezúttal mintegy százötvenen.

A rendőrök kordont vontak a demonstrálók és a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó résztvevői között, és felszólították a tüntetőket, hogy oszoljanak szét, de ők együtt elindultak a térről egy utcán. Ekkor a rendőrök elkezdtek ütni több demonstrálót, akik közül néhányan a földre estek. Egy 30 éves tüntető azt mondta, hogy ötször-hatszor megütötték.

Már szerdán is, a pápa spanyolországi útjának előestéjén az állam és az egyház teljes szétválasztásának több ezer híve tüntetett Madridban. Azt kifogásolták, hogy XVI. Benedek látogatására az adófizetők pénzéből költ az állam. A rendőrség feloszlatta a demonstrációt, miután a központi Puerta del Sol téren több incidens is történt, amikor a tüntetők találkoztak több, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón részt vevő fiatallal.