Festékbombával támadtak a brit miniszterelnök-helyettesre

Vágólapra másolva!
Kék festékbombával tiltakozott egy férfi a brit liberális demokraták és konzervatívok koalíciója ellen. A festékbombával a liberális demokraták vezetőjét, Nick Clegget vette célba egy skóciai találkozón. Clegg szerint az ilyen akciók elviselése része a munkájának.
Vágólapra másolva!

Festékbombával támadtak a brit miniszterelnök-helyettesre Glasgow-ban. Nick Clegg liberális demokrata párttagokkal találkozott, amikor két férfi érkezett meg a zárt ajtók mögött zajló tárgyalásra, és egyikük kék festékkel dobta meg a politikust. A festékből jutott Clegg arcára és öltönyére is, de a nagy részét nem ő, hanem a vele tárgyaló Willie Rennie, a skót liberális demokraták vezetője kapta.

A rendőrség egy huszonéves férfit tartóztatott le az ügyben. Clegg az egyik skót rádiónak azt mondta, nem nagy ügy, ami történt, szerinte ez is része a munkájának. Rennie szerint pedig két elégedetlen ember a szóbeli megnyilvánulás helyett egy ilyen akcióval próbálta kifejezni a mondanivalóját. A politikus humorral próbálta oldani a feszültséget, és azt mondta, mindig is szeretett volna egy kék csíkot festetni a hajába, de az édesanyja nem engedte.

A BBC brit közszolgálati médium úgy tudja, hogy a férfi a liberális demokraták és a konzervatívok koalíciója ellen tiltakozott.