Újabb Fritzl-ügy: fogyatékos lányait erőszakolta évtizedekig egy osztrák férfi

Braunau am Inn, Osztrák kisváros, ahol egy idős férfi évtizedekig, szexuálisan zaklatta két értelmi fogyatékos lányát
Vágólapra másolva!
Rendszeresen megerőszakolta és bántalmazta két szellemi fogyatékos lányát egy osztrák férfi. A szomszédai értetlenül állnak az eset előtt, amelyre véletlenül derült fény. Ausztriában az ügy az amstetteni Josef Fritzl ügyét idézi fel.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek Ausztriában egy 80 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1970 óta rendszeresen megerőszakolta és bántalmazta két szellemi fogyatékos lányát. A felső-ausztriai férfi ellen egy szociális gondozó tett feljelentést. Egy kis felső-ausztriai faluban, Braunau járásban lakott két felnőtt korú - 53, illetve 45 éves - lányával.

A feltételezett áldozatok a vallomásukban azt mondták, hogy apjuk verte őket, és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket. Megtiltotta nekik, hogy idegenekkel találkozzanak, s a rendőrség szerint teljesen megfélemlítette őket. Májusban, amikor a férfi egy alkalommal ismét nemi erőszakot akart elkövetni az idősebbik lányán, dulakodás közben elesett, és nem tudott felállni. A gondozót a két nő hívta ki, két nappal később.

Forrás: Wikimedia Commons
A felső-ausztriai Braunau am Inn belvárosa

A férfit egy szociális otthonba szállították be, és a kihallgatások után őrizetbe vették. Az ORF osztrák közszolgálati médium úgy tudja, hogy a nők anyja is a férfi áldozata lehetett, a három évvel ezelőtt meghalt nőt is verhette és zaklathatta a gyanúsított. A braunaui rendőrparancsnok, Martin Pumberger a Kurier című osztrák lapnak azt mondta: A testvérek függtek az apjuktól, és társadalmilag teljesen el voltak szigetelve.

A kétezer-négyszáz lelket számláló település lakói értetlenül állnak az eset előtt. Ausztriában az ügy az amstetteni Josef Fritzl 2008-ben kirobbant ügyét idézi fel. Fritzl 24 éven át tartotta házuk pincéjébe bezárva saját lányát, és hét gyermeket nemzett neki úgy, hogy mindezt titokban tartotta a házban vele együtt élő felesége előtt. Az amstetteni rémként is emlegetett férfit szellemileg abnormális elítéltek börtönében letöltendő, életfogytiglani börtönre ítélték.