Gyilkos medvét hajszolnak a Yellowstone Parkban

Vágólapra másolva!
Huszonöt évig nem volt halálos medvetámadás a Yellowstone Parkban, ám az idén nyáron két turistát is megöltek a grizzlyk, az utóbbi eset a múlt héten történt. Az egyik állat ellen hajszát indítottak a vadőrök, csapdákkal próbálják befogni, a másikat nem bántják, mert a bocsait védte.
Vágólapra másolva!

Megpróbálják befogni a parkőrök azt a grizzly medvét, amely megölt egy túrázót az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban. A Michigan államból származó férfi holttestét pénteken találták meg egy hegyi ösvényen. Az idén nyáron ez a második medvetámadásos haláleset, amely a parkban történt - előzőleg júliusban mart halálra egy medve egy túrázót -, de a helyi hatóságok szerint a két esetnek nincs köze egymáshoz - jelentette a BBC.

A parkban rendkívül ritkák a halálos medvetámadások, a júliusi támadás előtt 25 évig nem volt példa ilyenre.

A parkőrök csapdákat állítottak, hogy elfogják és megöljék a michigani férfi halálát okozó medvét. A júliusi támadásban érintett másik medve ellen nem indult hajsza, mivel kiderült, hogy egy bocsait védő anyaállatról volt szó. Augusztus elején azonban elaltattak egy négyéves hímet, amely rátámadt egy turistaúton ülő férfira - bár nem okozott neki sérülést.